Anpassa ditt spel del 2 Det lösa spelet

 

Det här är andra artikeln av två som förklarar vikten av att kunna anpassa ditt spel efter det pokerparti som du befinner dig i.

I första delen tittade vi på hur du kan anpassa ditt spel i tighta partier, och vi förklarade hur det gick till när den nya LAG-spelaren (lös-aggressiv) dök upp runt pokerborden.

I del två kommer vi att utforska hur du bör förändra ditt spel när du möter lösa spelare, och även hur du bör agera om du möter både lösa och tighta spelare.

Anpassning till ett löst spel
Lösa spel är enligt mig ofta lättare att anpassa sig till, och även lättare att spela än tighta.

Den lös-aggressiva spelstilen föredras ofta av dåliga spelare. De spelar för många starthänder och de kastar dem heller inte i tid. Dessa spelare sätter ofta sina pengar på spel vid fel tillfälle, och blöder därför pengar.

De är dessa spelare som får agera bankomat för pokervärlden. Hur man vinner mot ett sådant motstånd borde vara uppenbart för de allra flesta. Vänta in en bra hand, och när du får den så värdebetar du. Beta, beta och beta. För att vinna mot spelare som synar alla händer behöver du bara eliminera bluffmomentet från ditt spel och istället fortsätta att värdebeta.

Lös-aggressiva spelare (av det dåliga slaget) är likadana. Du behöver bara vänta på en bra hand och plocka dem på pengar. Om de fortsätter att beta, låt dem göra det.
Dåliga LAG-spelare (lös-aggressiv) kommer genomgående att beta mediumhänder och det är ofta lätt att fånga dem. Om du bara väntar på en tillräckligt bra hand kommer snart ett tillfälle att vinna över deras pengar.

Att spela på position mot LAG-spelare kommer att göra ditt liv lite enklare. Försök att få en placering till vänster om en LAG-spelare så behöver du inte oroa dig för tre-bets när du har drag på en fin hand.

LAG-spelartypen spelar slentrianmässigt för många marginella händer, och de spelar dem alldeles för aggressivt. DU kan vara den passiva spelaren när du har en LAG-motståndare, eftersom du vet att pengarna tillslut kommer att hamna i potten. Se bara till att när de väl gör det, så bör du ha en relativt stark hand i relation till din motspelare.

Som vi tidigare har diskuterat i artikeln “Anpassa ditt spel del 1: Det tighta spelet”, så är inte längre alla LAG-spelare dåliga. Idag finns även många duktiga. Dessa spelare är extremt svåra att spela emot.

Innan du noterar din motspelare som en dålig LAG-spelare bör du studera om de gör flera missbedömda betar i rad. En duktig LAG-spelare kommer att höja avsevärt innan många floppar för att sedan följa upp dem med ännu en starkt bet efter floppen.

Detta behöver inte betyda att de är dåliga spelare, eftersom en duktig LAG-spelare ser till att när han väl får med sig spelare i en stor pott ger han upp allt förutom starka händer.

Det som gör en LAG-spelare dålig är oförmågan att lugna ner sitt spel. -De saknar handbromsen. Duktiga LAG-spelare är begåvade med självbehärskning, Dåliga LAG-spelare däremot, saknar disciplin och vinner ofta på sig en stor mängd marker till en början, men tappar dem lika fort.

Se till att du lär dig att skilja på dessa två spelartyper.

Partier med tighta och lösa spelare
Det är i dessa situationer som förmågan att kunna anpassa din spelstil kommer att hjälpa dig som mest. Du kan spela en spelstil mot en motståndare vid bordet, och en helt annan stil mot någon annan vid samma bord.

Din förmåga att kunna vända ditt spel på en femöring kommer att göra dig till en fruktad motståndare. Så fort du har identifierat dina dåliga motståndare vid bordet, vare sig om de är lösa eller tighta, så kan du utnyttja dem genom att spela så många händer mot dem som möjligt.

Om vare sig den tighta eller den lösa spelaren vid bordet limpar in ska du försöka höja potten så du isolerar dem i handen från dina övriga motståndare. Ju oftare du hamnar heads-up mot dessa dåliga spelare och du sitter i position, desto mer enkla pengar kommer att hitta sin väg till dig vid bordet.

Förmågan att växla spelstil stärker avsevärt dina möjligheter att bli en framgångsrik pokerspelare. Tyvärr så klara många livespelare inte av omställningen till att spela online, och de kommer att märka att de plötsligt förlorar pengar.

I motsats till några av de vanligaste rationella förklaringarna som dessa spelare presenterar, så har detta fenomen ingenting att göra med att onlineborden på något sätt skulle vara “riggade”. Snarare beror det på att livespelare är inkapabla att anpassa sig till miljön vid ett onlinebord.

När allt kommer kring så är både live och online i grunden samma pokerspel, det är bara omständigheterna som skiljer. Om du lär dig att anpassa ditt spel till de olika partier du spelar så kommer du tjäna pengar både live och online.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *