Använda chatten till din fördel

 

Onlinepoker skulle definitivt inte vara samma sak utan chatten. Av de spelare som använder chatten gör de flesta det av rent sociala skäl och njuter av vänskapligt småprat med andra spelare. Generellt sett tjänar du på att vara artig mot motspelare eftersom de kommer att vara mer hågade att spela ett rakt spel mot dig istället för ett väldigt lurigt. Du har alltid möjligheten att använda chatten för att visa upp en speciell image, och kan till och med försöka göra motståndarna osäkra eller spela sämre mot dig än vad de annars skulle ha gjort. Hur som helst måste du vara medveten om att dina motspelare kanske försöker med samma sak mot dig, eftersom ingen spelare ha monopol på knep i detta spel!

Tyvärr ser man väldigt ofta spelare missbruka chatten för att skämma ut, bråka med eller på annat sätt göra sig lustiga över sin motspelare. Av denna anledning erbjuder de flesta pokerrum möjligheten att blockera andra spelares chat. Många gånger kommer du att se spelare gå bärsärk på chatten och kalla folk för fula namn eller kritisera deras spel, speciellt efter att de förlorat några stora potter. Om detta riktas mot dig ska du försöka att undvika några längre bråk eftersom du riskerar att stjälpa ditt eget spel och andra spelare kanske börjar spela lurigt mot dig i tron att du är ur balans. Du riskerar också att få den chat blockerad även om det inte var du som startade bråket.

Det kan vara värt att notera de spelare som inte är i balans och som är upprörda över sin otur eller för att de blir utspelade. Många spelare kan inte kontrollera sin frustration och tar ut det på chatten. Genom att observera spelet och vad folk säger på chatten kan du få viktig och värdefull information. Spelare som klagar om otur kan ofta vara lättare att bluffa ut från en pott för att de känner sig otursförföljda och är rädda för att förlora igen. Genom att själv klaga kan du skapa bilden av ett svagt bord och inspirera folk att syna dig oftare (vilket ofta är dåligt) och spela mer på dig (såsom check-raise).

Det finns några vanliga förkortningar som används i onlinepoker som är bra att känna till:

Bb = big blind sb = small blind np = no problem
Brb = be right back gh = good hand gg = good game
Gl = good luck nh = nice hand lol = laugh out loud
Tx = thanks ty = thank you tyvm = thank you very much
Vnh = very nice hand wd = well done wp = well played

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *