Bingospel i bingohall

 

Vad man än kan tro nu när det blivit så fruktansvärt populärt att spela bingo på Internet så finns det fortfarande bingohallar kvar i Sverige. Och det finns människor som gärna går dit och spelar. Visst är det så att en del av dem cirka 100 bingohallar som finns kvar i landet har fått ta lite stryk vad det gäller besökare. Men bingokulturen är ändå så pass stark att många fortfarande går med vinst, speciellt i de mindre städerna. I år 2011 fyller bingon i Sverige 50 år, och under dessa 50 år har bingon både ökat och dalat i popularitet. Men de senaste tio åren har spelandet fått ett enormt uppsving genom Internet vilket även gett bingon som sådant ett uppsving.

Att spela bingo i en bingohall innebär för det mesta att man spelar bingo på det mest traditionella sättet, med en nummertavla eller monitor, en bingoutropare och en nummerdragare. Men det finns även bingohallar där man kan spela bingo på datorer som är uppkopplade till ett större bingonätverk. På det sättet kan man få ta del av större progressiva jackpots precis som online. En bingohall i Sverige är en mötesplats, det finns människor som träffar sina vänner endast där och gärna sitter och tar en kaffe i caféet efter eller mellan spelen. Eftersom att det inte är dyrt att spela bingo så kan alla vara med, här kan man verkligen mötas oavsett klass, kön och etnicitet. Kanske får du en vän som du aldrig skulle ha stött på utanför bingohallen?

Så spelar man

När man kommer till bingohallen så köper man brickor till nästa spel som ska börja, om man inte har med sig en egen penna att markera med så köper man en eller får en tillsammans med brickorna där. Sedan när alla satt sig ner och är redo med sina brickor så börjar spelet. Spelas det klassisk bingo så gäller det som vanligt att få fem markerade rutor i rad på sin bricka och ropa bingo först för att vinna.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *